Veel publiek bij succesvol verlopen HiBRA2012

Wat in 2002 bescheiden begon in Aalsmeer is inmiddels een traditie geworden op de klassieke motorsport agenda. Van een lokaal evenement is de HiBRA doorgegroeid naar een internationaal evenement met meer dan 200 deelnemers uit onder meer België en Duitsland. De 11e editie, HiBRA2012, leverde weer een prachtig motorsportevenement op.

Onder prachtige weersomstandigheden opende burgemeester Pieter Litjens de 11e editie. Waarna de inmiddels traditionele ronden in het zijspan volgden die een enthousiaste burgemeester opleverde: “Geweldig, wat een ervaring!”. De rest van het programma kende een vlekkeloos verloop onder grote publieke belangstelling op een zonovergoten circuit.

Veel aandacht ging uiteraard uit naar de deelname van lokale coryfeeën als Wijnand Olij, Jaap Groeneveld, Henk van de Beukel en het team van Van der Veldt Bronbemaling uit de Kwakel. De Aalsmeerse fans kwamen niet voor niets, de felbeerde Jan Jongkind bokaal in de 125cc klasse gaat dit jaar naar een trotse Wijnand Olij.

De jeugd heeft de toekomst
De door Horticoop/Welkoop mogelijk gemaakte Suzuki Quad baan bleek een schot in de roos te zijn. Lange wachtrijen, geduldige ouders en dolenthousiaste kinderen die onder deskundige leiding hun eerste meters op een Suzuki quad aflegden op een afgesloten baan. En natuurlijk op de foto in een overall en met de helm op.

Op het Horticoop terrein was ook het rallycross team Van Rijn Racing uit Waverveen aanwezig met de imposante Skoda Fabia 1600 waarmee het kampioenschap wordt gereden. In samenwerking met hoofdsponsor Motoport Uithoorn reed Jeff Rademaker namens Coronel Racing een aantal demoronden in de Suzuki Swift waarmee hij deelneemt aan de Formido Swift Cup.

MenM_0587
Burgemeester Pieter Litjens in de zijspan (foto: M & M fotografie)