Finish in zicht voor HiBRA Aalsmeer

Finish in zicht

Verantwoord gebruik van stratencircuit nagenoeg onmogelijk geworden
HiBRA stopt met demoraces op het bedrijventerrein Hornmeer

Gestart in 2002 met de allereerste demoraces voor klassieke motoren in de regio Amstelland, is dit evenement na veertien edities een jaarlijks hoogtepunt op de Nederlandse demo-racekalender.
Het 10-jarig jubileum was aanleiding voor de eerste editie van de 3 Uur van Aalsmeer en na vijf edities staat ook deze klassieke endurance demo vast op de wedstrijdkalenders. Aan deze mooie traditie op het Stratencircuit Hornmeer wordt dit jaar geen 15 e (jubileum) editie meer toegevoegd.

Sinds de start in 2002 is er bij elke volgende editie stevig in de veiligheid en het milieu van het stratencircuit Hornmeer geïnvesteerd om dit prachtige klassieke motorsport evenement op verantwoorde wijze te kunnen blijven organiseren. Naar aanleiding van de zondagsopening van een aantal ondernemingen is de lay-ouy van het circuit in 2015 ook noodgedwongen gewijzigd. Deze wijziging heeft de stichting HiBRA tevens doen besluiten om, naar aanleiding van het ongeval in Haaksbergen, het gehele achterste gedeelte van het circuit niet meer toegankelijk te maken voor het publiek.

Verdere aanscherping van de landelijke veiligheidseisen
Vanwege een recent ongeval in Rockanje waarbij meerdere toeschouwers gewond zijn geraakt is er vanuit de landelijke organisatie het advies om het publieks toegankelijke
gedeelte dubbel af te hekken met een tussenruimte van 2 meter. Dit is echter in de Lakenblekerstraat niet uitvoerbaar. Door de recente herinrichting van de
groenvoorzieningen zijn ook bij het pitsgedeelte dubbele hekken gewenst. Kortom, buiten de haalbaarheid ook een grote belasting in op- en afbouwtijd en een extra grote
kostenpost welke vrijwel niet meer is op te brengen. Daarnaast zijn er steeds meer bedrijven die hun deuren zondags openen op het bedrijventerrein Hornmeer die ook
toegankelijk moeten blijven.

Stichting HiBRA heeft besloten om met onmiddellijke ingang te stoppen met het organiseren van een demorace in de huidige vorm op het bedrijventerrein Hornmeer.
Uiteraard gaat de stichting op zoek naar alternatieven voor het jaar 2017.

Info
Volg HiBRA Aalsmeer op facebook.com/hibraaalsmeer/ voor actuele informatie.

Fotobijschrift: Finishvlag definitief gevallen voor Stratencircuit Hornmeer

Er wordt weer voor het eerst geveild in Bloemenlust oftewel: Aalsmeer Ronkt Weer!

Cees Eikelenboom en Rinus van Itterzon in de veilingzaal.

Cees Eikelenboom en Rinus van Itterzon in de veilingzaal.

De organisatoren van het eerste uur van HiBRA en Aalsmeer Roest Niet hebben een fantastisch evenement bedacht; ‘Aalsmeer Ronkt Weer’. Cees Eikelenboom en Rinus van Itterzon vertellen over deze eerste editie: “Samen met Cor Zomer, Goos Bartels en de evenementenlocatie The Beach gaan wij in het weekend van 12 en 13 maart een feestje vieren. Op zaterdag van 13.00 tot 23.00 en zondag van 12.00 tot 18.00 uur is iedereen welkom die geïnteresseerd is in alles wat met motoren en bromfietsen te maken heeft. Onze stichting HiBRA bestaat dit jaar vijftien jaar en The Beach twintig, dus reden te meer voor een grote happening!” De mannen zijn enorm enthousiast en vertellen dat er nationale, maar zelfs ook internationale aandacht voor is. “De saamhorigheid op een dergelijk evenement is vreselijk leuk. We kijken er naar uit en hopen dat er heel veel mensen op af komen.” Aldus Rinus. Cees vult aan: “De entree is gratis, behalve voor mannen boven de twaalf jaar; die betalen vijf euro. Er zullen de hele dag door veel klassieke motoren te aanschouwen zijn, een static show van zo’n zestig exemplaren, maar ook stands met wetenswaardigheden, onderdelen, verzekeringen, verkoop, demonstraties en technische rariteiten. Alles wat met de motorsport te maken heeft, in de ruimste zin van het woord. En de bezoekers kunnen natuurlijk verhalen met elkaar delen. Dat zijn vaak sterke verhalen. Die zijn het leukst.” 

Eerste veiling sinds 1974
Hoogtepunt van dit weekend zal de veiling zijn. In de volledig gerestaureerde veilingzaal van de voormalige veiling Bloemenlust in Aalsmeer worden zowel zaterdag om 20.00 uur, als zondag om 15.00 uur, veilsessies gehouden van (klassieke) motoren, racers, wegmotoren, rariteiten, bobbers en bromfietsen. Cees en Rinus waren oprecht verbaasd, maar zeker ook verrast dat ze te horen kregen dat de veiling als zodanig niet meer is gebruikt sinds 1974 en zij met Aalsmeer Ronkt Weer de eersten zullen zijn. Cees: “Veilingmeester Rinus, ja, dat aan elkaar lullen kan Rinus als geen ander, gaat zorgen voor het veilen van rond de honderd kavels in prijsklassen vanaf vijfhonderd tot maar liefst veertigduizend euro. Ik wissel hem af. Het wordt echt heel bijzonder. We hebben zelfs een tweetal buitenlandse lijnen. Oftewel telefonische bieders! Het wordt een unieke gebeurtenis en een aantal dingen houden we nog geheim. Kom maar gewoon een kijkje nemen.” De opbrengst van de veiling komt ten goede van de stichting ten behoeve van de organisatie van het HiBRA-jubileum in september. Op de veildagen zelf kan er een plekje bemachtigd worden op de tribune om de veiling bij te wonen en serieus te bieden. Inschrijven gebeurt ter plaatse. Foto’s van de veilingitems kunnen bekeken worden op de Facebookpagina van Aalsmeer Ronkt Weer of via www.hibra-aalsmeer.nl The Beach is te vinden aan de Oosteinderweg 247. De bars en keukens zijn uiteraard geopend tijdens het Aalsmeer Ronkt Weer-weekend op 12 en 13 maart aanstaande.
[Door Miranda Gommans]

 

Aalsmeer Ronkt weer Catalogus krijgt invulling!

De komende weken wordt de catalogus van de veiling gevuld met nieuw te veilen klassieke motoren.
De veiling is bedoeld voor klassieke motoren en brommers, speciaal wordt er aandacht besteed aan exclusieve race motoren
uit binnen en buitenland!
Wij gaan u in de komende weken periodiek informeren betreffende de “aanwas”.
Er komen twee veiling sessies in de prachtig gerestaureerde veilingzaal van de voormalig bloemenveiling Bloemenlust.
De dan aangeboden motoren zijn de zaterdag en zondag te bewonderen.
Bijgaand al enkele foto’s en aanmeldingen.
 • Yamaha 125 1 cilinder productieracer
 • Suzuki TR 500 racer Rob Bron 3e mee in het wereldkampioenschap jaren 70
 • HD Liberator 1942 in top staat
 • Excelsior 350 cc 1 cil. 2takt racer 1925
 • Excelsior 125 cc racer 1938 Henk van den Beukel
 • Motom 50 cc brommer
 • RAP imperial crown brommer 1960 Topstaat
 • RAP rocky brommer jaren 60 winterproject
 • Honda CB 250 1971 technisch goed 1e lak zo van de weg
 • Honda CB 50 racer met volle kuip en stalen tank
 • Suzuki 500 cc racer zo uit de boerenschuur
 • Nico Bakker Kawasaki 1000 cc racer begin jaren 80 van Gerard Flameling!
 • Yamaha srx 600 racer met kenteken
          Excelcior (Henk van den Beukel)
Voor info of aanmelding stuur een bericht naar info@hibra-aalsmeer.nl

Aalsmeer ronkt weer op 12 en 13 Maart

logo-hibra2016-jubileum-cmyk 

Nieuw initiatief bij vijftienjarig jubileum HiBRA
Aalsmeer Ronkt Weer op 12 en 13 maart 2016

Op zaterdag 12 en zondag 13 maart  2016 vindt in The Beach in Aalsmeer de eerste editie plaats van Aalsmeer Ronkt Weer. Het door Stichting HiBRA georganiseerde evenement is de start van het nieuwe seizoen voor de klassieke (race)motor- en brommerliefhebbers. Hoogtepunten in dit weekend worden ongetwijfeld de veilsessies van klassieke motoren en bromfietsen.

Stichting HiBRA viert in 2016 haar 15-jarig jubileum. Gestart in 2002 met de allereerste demoraces voor klassieke motoren in de regio Amstelland, is dit evenement na veertien edities een jaarlijks hoogtepunt op de Nederlandse demo-racekalender. Het 10-jarig jubileum was aanleiding voor de eerste editie van de 3 Uur van Aalsmeer en na vijf edities staat ook deze klassieke endurance demo vast op de wedstrijdkalenders. Aalsmeer Ronkt Weer markeert het 15-jarig jubileum in 2016.

Veiling van (klassieke) motoren en bromfietsen
Hoogtepunten in dit weekend zullen ongetwijfeld de veilsessies van klassieke motoren en bromfietsen worden. In de volledig gerestaureerde veilingzaal van de voormalige veiling Bloemenlust in Aalsmeer worden zowel zaterdag als zondag veilsessies gehouden van (klassieke) motoren en bromfietsen. 

Accessoires, onderdelen en ‘motor’mobilia
Het nieuwste aanbod van accessoires, oude en nieuwe onderdelen en motormobilia zoals folders en documentatie, worden aangeboden door talrijke standhouders. Dé gelegenheid om kort voor het seizoen begint nog de laatste onderdelen te kopen of te verkopen.

Bikes on Show
Aalsmeer Ronkt Weer zonder motoren is ondenkbaar. En dus zorgen we dat dit weekend valt te genieten van véél motoren. Klassiek, hagelnieuw, voor op straat of op het circuit. Ze staan er en ze zijn uitgebreid te bekijken.

Info
Volg HiBRA Aalsmeer op facebook.com/hibraaalsmeer/ voor de laatste informatie voor deelnemers en bezoekers. Of stuur een mail met uw vraag of aanbod naar info@hibra-aalsmeer.nl